Flag Відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації
Меню сайта

Форма входу

Пошук

Наш Район

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Час

Архів записів

Погода
Маньківка 

Статистика
интернет статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інтернет ресурси

Міністерстві освіти і науки України
Головне управління освіти і науки Черкаської ОДА
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Кабінет інформатики №37
Маньківська районна рада
Маньківська райдержадміністрація

Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 10:31

Головна » 2011 » Квітень » 1 » Про недопущення відчуження та передачу в оренду земель дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів
09:28
Про недопущення відчуження та передачу в оренду земель дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів
«28 березня 2011р. № 242
Керівникам загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів
Селищним та сільським головам

Надсилаємо для керівництва в роботі лист Міністерства освіти і науки України від 16.03.2011 № 1/9-180 «Про недопущення відчуження та передачу в оренду земель дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів» (додається).

Начальник відділу освіти Ю.М. Безверхий

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

від 16.03. 2011 № 1/9-180
Міністерство освіти і науки Автономної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

Про недопущення відчуження та
передачу в оренду земель дошкільних
і загальноосвітніх навчальних закладів

Міністерство вкрай стурбоване ситуацією, що склалася навколо питань, пов’язаних з відчуженням та передачею в оренду будівель, земель та майна дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.
Перевірками встановлено, що протягом 2007-2009 років лише у місті Києві для суб’єктів господарювання, що не провадять освітню діяльність, рішеннями органів місцевого самоврядування були відчужені землі цілого ряду навчальних закладів. Прокуратурою міста Києва за результатами перевірки законності таких дій порушено 9 кримінальних справ та попереджено протиправне вилучення 326 га земель, на яких розташовані заклади освіти.
Виявлено також численні порушення в діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при передачі в оренду приміщень навчальних закладів. Зокрема, всупереч вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна» угоди про страхування орендованих приміщень, як правило, не укладаються. Приміщення навчальних закладів надаються в оренду без позитивного висновку санітарно-епідеміологічної експертизи, без дозволу органів державного пожежного нагляду.
Подібні випадки мають місце в інших регіонах України. Особливої актуальності ця проблема набула у великих містах, де школи та дитячі садки, засновані понад 50 років тому, мають багаті історичне минуле та традиції, а також розташовані у будівлях пам’яток історії та культури або містобудування і архітектури.
Неприпустимо, коли на земельні ділянки, що тривалий час перебувають у користуванні навчальних закладів та дитячих садків, відповідальними посадовими особами не оформлюються державні акти на право постійного користування цими земельними ділянками. Зазначена бездіяльність сприяє незаконному вилученню та відчуженню таких земельних ділянок.
На жаль, відсутність оформлених державних актів на право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані навчальні заклади, є додатковою підставою для їх рейдерського захвату. Звертаємо вашу увагу на те, що, згідно з частиною п’ятою статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту», вивільнені приміщення ліквідованих комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми, а майно, яке є державною або комунальною власністю (земельні ділянки, будівлі, споруди, обладнання тощо), придбання чи відокремлення якого призначене для здобуття дітьми дошкільної освіти, використовується виключно із зазначеною метою.
Зважаючи на викладене, Міністерство звертає увагу Міністра освіти і науки Автономної Республіки Крим, начальників управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівників навчальних закладів на персональну відповідальність за безумовне дотримання вимог законодавства та недопущення відчуження майна і земельних ділянок закладів освіти.
Вимагаємо невідкладно вжити заходів щодо оформлення дошкільними і загальноосвітніми навчальними закладами державних актів на право постійного користування земельними ділянками. У випадку виявлення фактів їх незаконного відчуження, передачі в оренду та отримання інформації про такі дії у найкоротший строк просимо повідомляти Міністерство.
Довести цей лист до кожного керівника дошкільного та загальноосвітнього навчального закладу, звернути їх увагу на особисту відповідальність за несвоєчасне оформлення земельних актів.
Міністр Д.В. Табачник

Переглядів: 972 | Додав: Student | Рейтинг: 0.0/0
На початок
© Toltec 2024
Безкоштовний хостинг uCoz