Flag Відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації
Науково-методичне забезпечення
Меню сайта

Форма входу

Пошук

Наш Район

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Час

Архів записів

Погода
Маньківка 

Статистика
интернет статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інтернет ресурси

Міністерстві освіти і науки України
Головне управління освіти і науки Черкаської ОДА
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Кабінет інформатики №37
Маньківська районна рада
Маньківська райдержадміністрація

Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 11:06

Головна » 2011 » Червень » 25 » Про підсумки ХУІ районної виставки педагогічних технологій "Освіта Маньківщини"
14:46
Про підсумки ХУІ районної виставки педагогічних технологій "Освіта Маньківщини"
ВІДДІЛ ОСВІТИ МАНЬКІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

НАКАЗ

від 06 травня 2011 року № 104

Про підсумки ХУІ районної виставки
педагогічних технологій «Освіта Маньківщини»

На виконання Указу Президента України №926/2010 р. «Про заходи забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні, на основі наказу відділу освіти №225 від 24 листопада 2010 року «Про проведення ХУІ районної виставки педагогічних технологій «Освіта Маньківщини», з метою створення умов для вдосконалення фахової майстерності педпрацівників, поширення перспективного педагогічного досвіду та новітніх технологій у навчально-виховний процес, ознайомлення громадськості Маньківщини з досягненням педагогічних колективів та окремих педагогічних працівників з 21.03 по 25.03.2011 року на базі Маньківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» було проведено ХУІ районну виставку педагогічних технологій «Освіта Маньківщини».
На ХУІ районній виставці педагогічних технологій «Освіта Маньківщини» було представлено 75 робіт педагогічних працівників шкіл району. Авторами цих робіт були 82 вчителі, в т.ч. 26 вчителів, що мають вищу кваліфікаційну категорію, 32 вчителі І-ї категорії, 13 вчителів ІІ категорії та 11 вчителів, що мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст». 16 педпрацівників дошкільних навчальних закладів представили 16 робіт.
До експозиції виставки були представлені матеріали по таких напрямках6 інноваційні підходи до управління сучасною школою; шляхи реалізації профільного навчання та допрофільної підготовки; психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу; педагогіка розвитку особистості; інформаційно- комунікаційні технології в освітньому процесі: шляхи реалізації Програми духовного розвитку Черкащини та Маньківщини у контексті підготовки до 20-ї річниці Незалежності України; інноваційні підходи до навчання і виховання дітей з особливими потребами. Однак, як і на минулих виставках, жодна із робіт не була присвячена успіхам в дослідно-експериментальній діяльності сучасного закладу освіти.
В ряді шкіл та дошкільних навчальних закладів району склалась система роботи по підготовці до виставки педагогічних технологій. Так вчителі Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1 представили на виставку 14 робіт. 10 робіт було представлено вчителями Іваньківської зош І-ІІІ ступенів. По 5 робіт представлено вчителями з Дзензелівської зош І-ІІІ ступенів, Крачківської зош І-ІІ ступенів; Маньківського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія». По 4 роботи представили вчителі з Вікторівської та Чорнокам’янської зош І-ІІІ ступенів, Попівської та Потаської зош І-ІІ ступенів. Решта шкіл та ЦДЮТ представили по 1-3 роботи. Педколектив Маньківського дошкільного навчального закладу «Золотий ключик» представив 4 роботи. 2 роботи представлено педколективом дошкільного навчального закладу «Росинка» смт Маньківки. Досить змістовну роботу представив на виставку Вікторівський дошкільний навчальний заклад.
Не взяли участь у районній виставці педколективи Кищенецької зош І-ІІІ ступенів, Маньківський міжшкільний навчальний комбінат.
Значна кількість робіт, представлених на виставку, відповідають вимогам, викладених у Положенні про районну виставку педагогічних технологій «Освіта Маньківщини». Близько 80% робіт мали як текстовий так і електронний варіанти. 79% робіт виготовлені у формі брошур. Як підтверджують представлені роботи, система у вивченні і впровадженні перспективного педагогічного досвіду та новітніх технологій склалась у Маньківській зош І-ІІІ ступенів №1, Іваньківській зош І-ІІІ ступенів та Маньківському дошкільному навчальному закладі «Золотий ключик».
Разом з тим результати виставки свідчать про ряд недоліків та не вирішених питань. Так, у виставці взяли участь тільки 26 вчителів, які мають вищу кваліфікаційну категорію, що становить 26%.
З 15 вчителів - методистів у виставці взяв участь тільки 1 (6,7%). З 22 директорів шкіл у виставці взяли участь тільки 3 (13%).
Слід відмітити, що активність заступників директорів шкіл по вивченню та впровадженню перспективного педагогічного досвіду та участі в районних виставках дещо пожвавилася. Так, в виставці «Освіта Маньківщини» взяли участь 12 заступників директорів шкіл. А в Маньківській №1 та Іваньківській зош І-ІІІ ступенів у виставці взяли всі заступники директорів. Однак такої активності не спостерігається в Дзензелівській, Вікторівській, Добрянській зош І-ІІІ ступенів та інших.
На жаль окремі роботи, представлені на виставку, були списані з фахових журналів або «скачені» з Інтернету, що свідчить про недостатню роботу педагогічних рад шкіл, на яких розглядалися ці роботи.
На виставку були представлені матеріали шкіл з основних напрямків виховної діяльності. Так Русалівська, Вікторівська, Дзензелівська зош І-ІІІ ступенів узагальнили свій досвід роботи з туристсько-краєзнавчого напрямку. Подібнянська, Іваньківська, Нестерівська зош І-ІІІ ступенів, Маньківський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія», Маньківьска зош І-ІІІ ступенів №1, Потаська зош І-ІІ ступенів представили роботу шкіл як Шкіл сприяння здоров’ю. Рогівська зош І-ІІІ ступенів узагальнила роботу навчального закладу з патріотичного виховання.
Не подали матеріали на виставку з основних напрямків виховної діяльності Молодецька, Буцька, Добрянська зош І-ІІІ ступенів, Крачківська зош І-ІІ ступенів.
Виходячи з вище сказаного
Н А К А З У Ю:

1. Нагородити дипломами районного відділу освіти педагогічних працівників за представлені на виставку матеріали, які визнані кращими І можуть бути рекомендовані для впровадження у практику роботи педагогічних працівників району (додаток №1).
2. Відмітити роботу директорів Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1, Іваньківської зош І-ІІІ ступенів, Буцької зош І-ІІІ ступенів, Дзензелівської зош І-ІІІ ступенів, Попівської, Кривецької та Крачківської зош І-ІІ ступенів, завідуючих Маньківськими дошкільними навчальними закладами «Золотий ключик» та «Росинка», Вікторівського дошкільного навчального закладу «Ялинка» щодо організації підготовки педагогічних колективів, окремих педпрацівників до участі у ХУІ виставці педагогічних технологій «Освіта Маньківщини».
3. Директорам шкіл, МНВК, ЦДЮТ та завідуючим дошкільними закладами:
3.1. Посилити роботу по вивченню і впровадженню перспективного педагогічного досвіду, новітніх педагогічних технологій в практику роботи педпрацівників.
Постійно
3.2. Відзначити педпрацівників шкіл, які взяли активну участь в шкільних виставках педтехнологій та в ХУІ районній виставці педагогічних технологій «Освіта Маньківщини».
До 11.06.2011р.
3.3.Враховувати участь педпрацівників в педагогічних виставках при проведенні атестації.
Постійно
3.4. Проводити шкільні виставки педагогічних технологій в січні – лютому місяцях навчального року та ретельно відбирати матеріали на району виставку у відповідності з Положенням.
Січень-лютий 2012р.
4. Районному методичному кабінету:
4.1. Посилити роботу по вивченню і впровадженню в практику роботи педпрацівників перспективного педагогічного досвіду та новітніх технологій.
Постійно
4.2. Систематично висвітлювати в засобах масової інформації, в щомічному виробничо-практичному бюлетені «Орієнтир» кращий перспективний педагогічний досвід.
Постійно
4.3. Розглянути питання удосконалення підготовки та проведення педагогічних виставок на семінарах директорів шкіл та заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи.
До 22.10.2011р.
4.4. При комплексній оцінці роботи загальноосвітніх шкіл враховувати результативність участі педколективів в районних виставках педагогічних технологій «Освіта Маньківщини».
Постійно
5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на завідуючу РМК Хльобас Л.В.

Начальник відділу освіти Ю.М.Безверхий

З наказом ознайомлена Л.В.Хльобас

Додаток №1
до наказу відділу освіти
райдержадміністрації
від 06 травня 2011 р. №104

Список
лауреатів ХУІ районної виставки педагогічних
технологій «Освіта Маньківщини»
1. Левченко Валентина Феофанівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Буцької зош І-ІІІ ступенів;
2. Бабак Лариса Анатоліївна, вчитель музичного мистецтва Буцької зош І-ІІІ ступенів;
3. Наумець Оксана Володимирівна, вчитель хімії Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
4. Ільченко Неля Борисівна, заступник директора з виховної роботи Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
5. Миронюк Леся Вікторівна, вчитель історії і правознавства Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
6. Литвиненко Людмила Петрівна, вчитель початкових класів Маньківської зош І-ІІІ ступенів№1;
7. Федорова Катерина Станіславівна, вчитель початкових класів Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
8. Бадовська Віра Станіславівна, вчитель початкових класів Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
9. Мартинюк Оксана Володимирівна, вчитель англійської мови Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
10. Сірченко Оксана Вікторівна, вчитель української мови та літератури Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
11. Гоменюк Валентин Васильович, учитель фізичної культури Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
12. Сторожук Валентина Анатоліївна, вчитель початкових класів Маньківської зош І-ІІ ступенів №1;
13. Северин Ольга Захарівна, вчитель світової літератури Маньківської зош І-ІІІ ступенів №1;
14. Демченко Людмила Михайлівна, учитель-методист української мови та літератури Маньківського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія»;
15. Омельчук Вадим Анатолійович, директор Вікторівської зош І-ІІІ ступенів;
16. Михайленко Тетяна Петрівна та Самборська Світлана Петрівна, вчителі біології Дзензелівської зош І-ІІІ ступенів;
17. Бондар Наталія Григорівна, бібліотекар Дзензелівської зош І-ІІІ ступенів;
18. Драган Олена Олександрівна, вчитель географії Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
19. Мельник Валентина Романівна, вчитель історії Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
20. Рябовіл Василь Іванович, учитель трудового навчання Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
21. Прилуцька Галина Павлівна, бібліотекар Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
22. Синиця Леся Миколаївна, вчитель музичного мистецтва Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
23. Буртова Світлана Анатоліївна, Максимчук Вікторія Максимівна, заступники директора Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
24. Риженко Катерина Валеріївна, вчителька початкових класів Іваньківської зош І-ІІІ ступенів;
25. Липівська Ніна Олександрівна, вчитель географії Молодецької зош І-ІІІ ступенів;
26. Демидова Ольга Леонідівна, вчитель хімії Нестерівської зош І-ІІІ ступенів;
27. Жігалова Світлана Петрівна, вчитель світової літератури Подібнянської зош І-ІІІ ступенів;
28. Мандюк Надія Іванівна, вчитель історії Подібнянської зош І-ІІІ ступенів;
29. Голованов Микола Анатолійович, вчитель фізики Рогівської зош І-ІІІ ступенів;
30. Мандра Сергій Олександрович, учитель фізики Кривецької зош І-ІІ ступенів;
31. Вовк Людмила Сергіївна, вчитель початкових класів Кривецької зош І-ІІ ступенів;
32. Андрущенко Андрій Володимирович, учитель фізичної культури Крачківської зош І-ІІ ступенів;
33. Вара Катерина Сергіївна, вчитель біології та хімії Крачківської зош І-ІІ ступенів;
34. Голубенко Оксана Анатоліївна та Богурська Світлана Сергіївна, вчителі біології та української мови і літератури Попівської зош І-ІІ ступенів;
35. Цюра Валентина Григорівна, Клепко Наталія Володимирівна, Драпогуз Олена Миколаївна та Лавренчук Раїса Анатоліївна, вчителі початкових класів Попівської зош І-ІІ ступенів;
36. Мовчан Юлія Вікторівна, вихователь Маньківського дошкільного навчального закладу «Росинка»;
37. Хоменко Тетяна Василівна, вихователь Маньківського дошкільного навчального закладу «Росинка»;
38. Семенюк Валентина Вікторівна, логопед Маньківського дошкільного навчального закладу «Золотий ключик»;
39. Смак Наталія Анатоліївна, вихователь –методист Маньківського дошкільного навчального закладу «Золотий ключик»;
40. Рибалкіна Анна Петрівна, музичний керівник Маньківського дошкільного навчального закладу «Золотий ключик»;
41. Ковбаса Любов Іванівна, вихователь-методист Маньківського дошкільного навчального закладу «Золотий ключик»;
42. Омельчук Лілія Михайлівна та Війтенко Валентина Іванівна, вихователі Вікторівського дошкільного навчального закладу «Ялинка».
Переглядів: 1404 | Додав: Анатолійович
На початок
© Toltec 2024
Безкоштовний хостинг uCoz