Flag Відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації
Меню сайта

Форма входу

Пошук

Наш Район

Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Час

Архів записів

Погода
Маньківка 

Статистика
интернет статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інтернет ресурси

Міністерстві освіти і науки України
Головне управління освіти і науки Черкаської ОДА
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Кабінет інформатики №37
Маньківська районна рада
Маньківська райдержадміністрація

Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 19:04

Головна » 2009 » Грудень » 23 » Конкурс "Вчитель року 2010"
16:54
Конкурс "Вчитель року 2010"

 

   Ось і закінчився перший етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2010». Він розпочався задовго до фінальної зустрічі учасників у актовій залі Маньківського НВК «ЗОШІ-ІІІ ступенів - гімназія», що відбулася минулої суботи. Учасники, а їх було одинадцять, попередньо здійснювали опис свого педагогічного досвіду роботи, проводили відкриті уроки. 

  Отож у професійному конкурсі «Учитель року — 2010» взяли участь учитель географії Буцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Федір Миколайович Балагута, учитель географії Іваньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олена Олександрівна Драган, учитель трудового навчання Чор-нокам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василь Миколайович Черненко, учитель географії Багвянської ЗОШ МІ ступенів Віктор Анатолійович Чуйченко, учитель трудо¬вого навчання Іваньківської ЗОШ і-ІІІ ступенів Василь Іванович Рябо-віл, учитель хімії Попівської ЗОШ І-ІІ ступенів Олександра Миколаївна Миронюк, учитель хімії Кище-нецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Володимир Валерійович Жуган, учитель хімії Дзєнзєлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлана Петрівна Самборська, учитель трудового навчання Молодецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Василівна Науменко, учитель математики Вікторівсь-кої ЗОШ І-ІІ! ступенів Віктор Леонідович Бас.

  Учасників конкурсу привітала переможниця Всеукраїнського етапу конкурсу «Учитель року — 2009», заслужений учитель України С. О. Лиса. А голова районної ради А. В. Риженко вручив їй високу відзнаку районної ради за багаторічну сумлінну працю, застосування новітніх технологій, високу підготовку і перемогу у конкурсі «Учитель року — 2009». У конкурсі «Презентація» учителя Буцької ЗОШ Ф. М. Балагуту представляли його учні як капітана яхти. А про учительку Іваньківської ЗОШ О. О. Драган співала пісню учениця, розповідаючи у ній про харизму учительки. Учителя Чорнокам'янської школи
В. М. Черненка дирекція закладу продавала на ярмарку, та, зрозумівши свою помилку, вирішила зоставити працювати у своєму закладі. Про В. А. Чуйченка розповідали та співали його вихованці. Буратіно захотів навчатися майстерності у вчителя трудового навчання Іваньківської школи В. І. Рябовола. А сам учитель, перевдягнутий Дідом Морозом, засіяв учителям на урожайний Новий рік. Учителька хімії Попівської школи О. М. Миронюк розповіла казку про рослини, про важливість хімічних елементів у нашому житті. А онучка вчителя хімії Кищенецької школи В. В. Жугана розповідала про нього як про кваліфікованого вчителя і доброго дідуся. Учителька хімії Дзензелівської школи С. П. Самборська провела із ученицями для глядачів хімічні досліди та заспівали про важливість хімії у житті. Учителька трудового навчання Молодецької школи В. В. Науменко провела слайд-презентацію, показавши свою роботу у школі та вдома. Про учителя математики Вікторівської школи В. Л. Баса розповідали його вихованці.

  Наступним конкурсом був опис педагогічної музи. Багато хто її уявляв чарівною мудрою жінкою, оточеною своїми учнями. Вона із книгою, пером, указкою, а за нею всесвіт знань, який вона оберігає. Потім учасники професійного конкурсу «Учитель року— 2010» розвязували педагогічні ситуації.

  Останній конкурс мав назву «Світ моїх захоплень». До нього учасники готувалися заздалегідь. Зокрема, Ф. М. Балагута ще з

армії захоплюється карате і цього східного єдиноборства навчає своїх вихованців. Також полюбляє вирощувати квіти у своїй господі, рибалити, співати й організовувати зустрічі друзів.

  Олена Олександрівна Драган полюбляє мандрувати просторами рідного краю, а ще краще взяти свою родину і поїхати у Карпати... А В. М. Черненко розповів, як свого часу виступав у складі різноманітних танцювальних колективів, а нині захоплюється вирощуванням троянд. Разом з колегою чудово виконали вальс. В. А. Чуйченко розповів про захоплення садоводством, квітникарством, городництвом у віршованих рядках.

  Завзятим риболовом, грибником і мисливцем виявився В. І. Рябовіл. Природу він любить і вчить дітей її шанувати. У домашньому господарстві вирощує чимало різноманітної птиці. Як доказ, привіз показати самку фазанів. От дивовижна птаха!

  О. М. Миронюк у вільний час дуже полюбляє готувати. Вона із задоволенням творить свої шедеври кулінарного мистецтва для сім'ї, друзів, гостей. І для журі приготувала чудовий торт. В. В. Жуган також готує, але не задля забави, а за вимогою часу, любить співати, та виходить це не дуже добре, вирощує кімнатні рослини, їх у його шкільних кабінетах більше ста. Доглядає город, сад, пасіку, худобу. Але робить це задля потреб сім'ї. Виходить начебто сумбурно, але з цього приводу він не нарікає, бо робить це все задля своєї родини, стабільності у ній.

  Розповідала про любов до пісні, сім'ї, рідного краю, свого колективу С. П. Самборська і подарувала чудову пісню про кохання учасникам та гостям конкурсного заходу. А В. В. Науменко має хист до випікання запашного, неперевершеного святкового хліба. Як доказ привезла рум'яний коровай, усипаний трояндами. 

  Глибокі практичні пізнання в електроніці продемонстрував В. Л. Бас. За допомогою власноруч зроблених мікросхем та приладів він набагато економічніше використовує електроенергію та подовжує вік електроприладів.

  За результатами проведених конкурсів журі провело остаточні підрахунки. Переможцем професійного конкурсу «Учитель року — 2010» у Маньківському районі стала учителька хімії Попівської ЗОШ І-ІІ ступенів Олександра Михайлівна Миронюк. Інші учасники, також і учителька географії Молодецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Н. О. Липівська (з вагомих причин не змогла взяти участь у фінальному етапі), отримали дипломи лауреатів конкурсу. Усі учасники отримали з рук голови районної ради А. В. Риженка, начальника відділу освіти Ю. М. Безверхого, голови профкому працівників освіти В. М. Непоти цінні подарунки та грошові премії. Паралельно упродовж фінальних змагань серед глядачів проводився конкурс симпатій. Отож приз глядацьких симпатій отримав учитель трудового навчання Чорнокам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів В. М. Черненко.



Текст О. ОСІПОВОІ Фото Л.І. САМЕЛЮК

Переглядів: 1152 | Додав: Toltec | Теги: Конкурси | Рейтинг: 0.0/0
На початок
© Toltec 2024
Безкоштовний хостинг uCoz