Flag Відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації
Меню сайта

Форма входу

Пошук

Наш Район

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Час

Архів записів

Погода
Маньківка 

Статистика
интернет статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інтернет ресурси

Міністерстві освіти і науки України
Головне управління освіти і науки Черкаської ОДА
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Кабінет інформатики №37
Маньківська районна рада
Маньківська райдержадміністрація

Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 23:36

Головна » 2010 » Листопад » 1 » Про оплату добових при направленні працівників на курси підвищення кваліфікації
09:32
Про оплату добових при направленні працівників на курси підвищення кваліфікації
На численні звернення з місць щодо оплати добових працівникам, які направляються на курси підвищення кваліфікації з одночасним наданням їм путівки на оздоровлення в санаторій-профілакторій, інформуємо.
 Згідно з п.1 ст.57 Закону України „Про освіту” держава забезпечує педагогічним працівникам підвищення кваліфікації не рідше одного разу на п’ять років. 
При направленні працівників на курси з відривом від виробництва за ними зберігається місце роботи (посада) і право на виплати, передбачені чинним законодавством (ст.122 Кодексу законів про працю України).
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.06.1997 №695 "Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва” для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки і навчання інших професій з відривом від виробництва передбачено здійснювати виплату добових за кожний день перебування в дорозі та добові за час перебування на навчанні у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.1999 №663 "Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон” на цей час розмір добових становить 30 грн.  
На підставі замовлень навчальних закладів обласним інститутом післядипломної освіти педпрацівників складається графік проведення курсів підвищення кваліфікації, який надсилається установам. На підставі цього графіка в закладі видають наказ про направлення працівника на навчання та виписують посвідчення про відрядження. Саме відмітками про вибуття та прибуття визначається кількість діб, за які виплачуються добові.


З метою раціонального поєднання навчання на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників та профілактичного лікування в області функціонує 2 санаторії-профілакторії. Оздоровлення в санаторії-профілакторії має на меті покращення фізичного стану людини, проводиться у вільний від занять час та не впливає на навчальний про¬цес. Путівку працівникові оплачує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Працівник є застрахованою особою, тому харчується та проживає за рахунок коштів зазначеного Фонду. У результаті працівник, повернувшись до основного місця роботи, не пред’являє документів про наймання житла та оплату харчування, але цим він не порушує чинного законодавства.
 Таким чином, працівникам, направленим на курси підвищення кваліфікації з одночасним наданням їм путівки в санаторій-профілакторій, добові повинні виплачуватися в розмірі 30 грн. Видатки на оплату відряджень на курси здійснюються за кодом економічної класифікації 1140 „Видатки на відрядження”.


Переглядів: 1924 | Додав: Toltec | Рейтинг: 5.0/1
На початок
© Toltec 2024
Безкоштовний хостинг uCoz