Flag Відділ освіти Маньківської районної державної адміністрації
Меню сайта

Форма входу

Пошук

Наш Район

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Час

Архів записів

Погода
Маньківка 

Статистика
интернет статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інтернет ресурси

Міністерстві освіти і науки України
Головне управління освіти і науки Черкаської ОДА
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Кабінет інформатики №37
Маньківська районна рада
Маньківська райдержадміністрація

Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 04:45

Головна » 2010 » Квітень » 22 » Звернення. З нагоди Всесвітнього дня охорони праці...
13:01
Звернення. З нагоди Всесвітнього дня охорони праці...
З нагоди Всесвітнього дня охорони праці, що проходитиме під гаслом: "Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах" до органів виконавчої влади, роботодавців, об'єднань профспілок, представників ЗМІ, керівників та працівників підприємств, установ та організацій
 
Шановні колеги!
 
Майже десятиліття тому за ініціативи Канадського конгресу профспілок було запропоновано вшановувати пам'ять тих, хто загинув на виробництві. Спонукали до цього факти, що регулярно відтворюються у зведених статистичних даних профспілкових організацій: щорічно на планеті нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання забирають життя більше 2 мільйонів працездатних осіб, близько 270 мільйонів травмуються. На ліквідацію аварій витрачається 4% світового валового продукту, або 1,2 трильйонів доларів. Для нашої країни питання безпечного виробництва були і залишаються надактуальними, оскільки специфіка реорганізації економіки поки що не забезпечує пріоритетність охорони праці. Як наслідок - в Україні ризик загибелі та травмування працівників на виробництві у розрахунку на 100 тисяч працюючих втричі вищий, ніж у Японії, вдвічі - ніж у США та Німеччині. Це призводить до колосального навантаження на фінансову систему країни, адже упродовж останніх років на відшкодування шкоди, медичну, соціальну і професійну реабілітацію постраждалих осіб, на виробництві та у сільському господарстві витрачається 1,7-2 млрд. грн. і ще близько 1,5 млрд. гривень використовується суб'єктами господарювання на оплату пільг і компенсацій працівникам за роботу у важких та шкідливих умовах.
Нажаль, світова економічна криза, яка глибоко вразила і нашу країну, ще більше загострює актуальність зазначеної проблеми. Провідні фахівці міжнародних організацій, покликаних гарантувати безпеку праці, наголошують на глобальних ризиках, що виникли в теперішніх несприятливих умовах. Так, доктор Саме ера Аль-Туавірі, директор програми Sate Work, зазначає: "Очікується, що кількість нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань зростатиме у світлі поточної економічної кризи. Скорочення державних витрат також зменшить спроможність інспекції праці та інших служб безпеки і гігієни праці. Зростатиме ризик нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у зв'язку з поширенням шкідливих умов праці".
Наше спільне завдання - мінімізувати або й унеможливити такі тенденції. Однією зі складових у комплексі
заходів задля досягнення цієї стратегічної і гуманної мети є проведення в Україні Тижня охорони праці з 21 по
28_ квітня цього року. Першочерговою метою заходу є привернення (акцентування) уваги суспільства, органів
державної влади місцевого самоврядування, громадських організацій до вирішення питань безпеки праці та
забезпечення необхідних умов для реалізації конституційних прав громадян.
Згідно з обліковими даними, за 2009 рік на Черкащині на виробництві сталося 163 випадки травмування працівників, з них 12 — зі смертельними наслідками.
У цьому році заплановано ряд заходів, спрямованих на просування культури безпеки та гігієни праці.
Організаційний комітет Черкаської області звертається до центральних і місцевих органів виконавчої влади,
об'єднань підприємців і роботодавців, профспілкових організацій усіх рівнів, керівників підприємств активно включитися в цю роботу та провести з 21 по 28 квітня 2010 року Тиждень охорони праці на кожному підприємстві, в кожній установі, організації, визначити та вжити додаткових заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та профзахворюванням, підвищення рівня безпеки та умов праці.
Організаційний комітет звертається до представників засобів масової інформації з пропозицією забезпечити всебічне висвітлення вищезазначених заходів, що проводитимуться в області в рамках Тижня охорони праці.
Закликаємо усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам і професійним захворюванням не лише 28 квітня, але й впродовж всього року.
Державна політика в галузі промислової безпеки та охорони праці будь-якої країни світу ґрунтується на принципах пріоритетності життя людини відносно до результатів виробничої діяльності. Тож треба прагнути до того, щоб поняття "виробництво" і "безпека" стали синонімами.
 
Організаційний комітет

Переглядів: 685 | Додав: Toltec | Рейтинг: 0.0/0
На початок
© Toltec 2024
Безкоштовний хостинг uCoz